‘Dubbele moord op Albanese broers was ripdeal’

De dubbele moord op twee Albanese broers in een woning aan de Bovenstraat in Rotterdam IJsselmonde blijkt een ripdeal of een compleet uit de hand gelopen drugsdeal te zijn. Dit meldt advocaat Greg Stok aan het AD.

Eerder melden we bij Crime-Nieuws al dat de dubbele moord waarschijnlijk het gevolg was van een ripdeal. Dit blijkt nu inderdaad het geval te zijn aangezien de slachtoffers allen met hetzelfde type kogel uit een automatisch vuurwapen zijn geraakt. Het is niet duidelijk of er één of meerdere vuurwapens zijn gebruikt. Onderzoek zal nu uit moeten wijzen wie van de drie verdachten, allen uit Albanië, de schutter is geweest.

Op 15 januari 2015 zouden de slachtoffers een afspraak hebben gehad met twee mannen in hun huis om te onderhandelen over een aantal kilo’s cocaïne. Naar verluidt zou het gaan om 6 kilo. Toen op een bepaalde moment een vriend van de broers langs kwam ging het helemaal mis. Iemand opende het vuur met een automatisch vuurwapen waarbij de broers op slag dood waren. Een derde man raakte ernstig gewond en sloeg op de vlucht. Hij werd op de Kasteelweg gewond aangetroffen. Uit onderzoek zal nu moeten blijken wie die noodlottige dag het vuur heeft geopend.