Kush wietplantje © crime-nieuws.nl

Rippers op de vlucht gepakt met geroofde oogst uit wietkwekerij

De politie in Rotterdam heeft afgelopen weekend rippers aangehouden die even daarvoor een wiethok hadden leeggehaald. De twee wietkwekende slachtoffers zijn ook aangehouden.

In de nacht van zaterdag op zondag kwam rond middernacht melding binnen bij de politie van een verdachte situatie aan de Rosestraat. De politie ging met spoed ter plaatse en hielden vijf mannen op heterdaad aan die uit de woning probeerden te vluchten.

Na onderzoek bleek dat het hier gaat om een ripactie en dat de daders het gemunt hadden op wietplanten in een woning. Toen de rippers de oogst bij elkaar hadden verzameld zijn ze gevlucht.

Eén van de mannen rende de trap af naar buiten waar agenten hem aanhielden. De andere vier verdachten probeerden zich tevergeefs te verstoppen achter een schuurtje en op een dak. De rippers werden bezweet en onder de wiet aangehouden. Het gaat om mannen in de leeftijd van 19 tot 51 jaar.

De twee slachtoffers van 33 en 51 jaar oud zijn eveneens aangehouden. De partij wiet is in beslag genomen en de wietkwekerij is ontmanteld door een gespecialiseerd bedrijf.