‘Ex-crimineel Rodney Geijsen weer vast’

Rodney Geijsen bekend van de website crimescene.pro en tv-programma Echte Penoze zit weer vast. Het Parool meldt dat hij wordt verdacht van het voorbereiden van overvallen. Crimesite meldt dat Geijsen niet aangehouden is voor het voorbereiden van overvallen maar voor witwassen.

Afgelopen week meldde Het Parool dat Geijsen al sinds begin juli ‘in een penitentiaire inrichting verblijft’. Waarom hij vastzit is niet officieel bekendgemaakt. Ingewijden zouden Het Parool hebben verteld dat het voornamelijk gaat om het voorbereiden van overvallen in België en Luxemburg.

Crimesite meldt dat het niet klopt wat Het Parool meldde dat Geijsen in Nederland is opgepakt en dat hij verdacht wordt van het voorbereiden van overvallen. De officiële verdenking zou witwassen zijn. Een vriendin van Geijsen meldt aan Crimesite dat hij ‘in een land buiten Europa’ is opgepakt. De rechter zou afgelopen week hebben toegezegd dat Geijsen vrijkomt. Mogelijk op borgtocht.

Geijsen is geen onbekende van politie en justitie. Hij stond jarenlang op de lijst van ABC’ers (Amsterdamse Beroepscriminelen) en heeft ruim achttien jaar van zijn leven vastgezeten. Hij zat onder meer vast voor gewapende overvallen, ramkraken, afpersing en verboden wapenbezit. De afgelopen maanden was Geijsen een aantal keren op tv. Zo was hij te zien in RTL Late Night bij Humberto Tan en zat hij in een aflevering van Echte Penoze.

Tips? PIN: 2A07338D | SMS & WhatsApp 06-42697129 | info@crime-nieuws.nl