Roekeloos rijden leidt naar wietplantage

Dinsdag 19 februari hebben agenten in Almere een man aangehouden in verband met een wietplantage. Dit gebeurde nadat de man enkele verkeersovertredingen had begaan.

Rond 14.00 uur zagen agenten op de Noorderdreef in Almere een auto met hoge snelheid rijden. Dat was uiteraard aanleiding voor de agenten om de achtervolging in te zetten. Tijdens de achtervolging beging de bestuurder verschillende verkeersovertredingen waaronder meerdere malen over een dubbele doorgetrokken streep rijden, tevens negeerde de roekeloze bestuurder ook een rood verkeerslicht.

Omdat de auto zo roekeloos en met hoge snelheid reed bleven agenten op gepaste afstand het voertuig volgen. Daardoor verloren ze op een gegeven moment de bestuurder uit het oog. In de wijk begonnen de agenten een zoektocht naar het voertuig. Hij werd uiteindelijk gevonden voor een woning aan de Alban Bergstraat.

In de auto lagen meerdere vuilniszakken en dat vertrouwden de agenten niet. De bestuurder werd opgespoord en mocht uitleg geven over de vuilniszakken in zijn auto. Hij vertelde dat in de vuilniszakken slechts aarde zat voor zomerplanten. Daar trapte de agenten niet in want zij hadden het vermoeden dat de aarde gebruikt werd voor een wietplantage. Binnen in de woning bleek hun vermoeden juist.

Daar werd een kleine wietplantage met slechts 26 planten aangetroffen. Daarnaast werden er ook nog 32 stekjes aangetroffen en lagen er enkele toppen te drogen. Daarop werd de 33-jarige man/bestuurder uit Almere direct aangehouden.

Bron: Politie