Een Roemeense vrouw blijkt ruim tien jaar in een horrorhuis in het Italiaanse dorpje Gizzeria te hebben doorgebracht. Het slachtoffer werd verkracht en was opgesloten in een kelder.

Volgens Italiaanse media werd de 29-jarige vrouw vastgehouden door de 52-jarige bewoner. Het slachtoffer kwam als jonge verpleegster naar Italië waarna ze aan het werk ging. Toen de hulpbehoevende partner van de man doodging sloot hij de verpleegster op en heeft haar vastgebonden aan een bed.

Jarenlang kreeg de jonge Roemeense vrouw nauwelijks te eten en werd ze zeer regelmatig verkracht en misbruikt. Tijdens haar gevangenschap kreeg de vrouw twee kinderen, die inmiddels 9 en 3 jaar oud zijn.

Toen de politie bij een verkeerscontrole de zwaar vervuilde kinderen aantroffen op de achterbank van de verdachte, werd er een onderzoek ingesteld. Dit leidde uiteindelijk naar de bevrijding van de Roemeense vrouw. Het slachtoffer is samen met haar kinderen opgenomen in het ziekenhuis.

De verdachte zou in 1995 al zijn veroordeeld voor seksueel misbruik. Na het uitzitten van zijn straf kwam de man vier jaar later weer op vrije voeten. Hij mocht wel eerder naar huis vanwege goed gedrag.