Roemeense verdachte liquidatie Tjeukemeer opgepakt

Naar nu blijkt heeft de Deense politie op 25 oktober een 26-jarige Roemeen opgepakt op verdenking van betrokkenheid bij inbraak en diefstal. Na de arrestatie bleek dat hij in Nederland gezocht werd wegens betrokkenheid bij de liquidatie van Omar Kourrich.

Op 20 juni 2013 werd het lichaam van Kourrich gevonden op een parkeerplaats nabij het Tjeukemeer in Sint Nicolaasga. Het slachtoffer bleek door geweld om het leven te zijn gekomen. Rechercheurs hielden eerder in Amsterdam al twee mannen aan op verdenking van betrokkenheid bij de liquidatie. De twee verdachten zitten nog vast en hun voorarrest is met 3 maanden verlengd.

Na enig onderzoek werd duidelijk dat een 26-jarige Roemeen mogelijk ook betrokken was bij de liquidatie. Ondanks verwoede pogingen lukte het de recherche niet om hem op te sporen. Derhalve werd hij op de nationale opsporingslijst geplaatst, en werd internationaal gesignaleerd. Na zijn arrestatie kwam de politie in Denemarken, op basis van zijn vingerafdrukken, erachter dat de Roemeen gezocht werd in Nederland. Hij zal binnenkort worden uitgeleverd aan Nederland. De familie van het slachtoffer is geïnformeerd inzake de arrestatie.

Tips? PIN: 2A07338D | SMS & WhatsApp 06-42697129 | info@crime-nieuws.nl