© Politie

Rotterdammer (32) om het leven gekomen na nachtelijke vechtpartij

De politie in Rotterdam heeft een onderzoek ingesteld naar de dood van de 32-jarige Jip Jurg. De man kwam na een vechtpartij om het leven door inwendig letsel.

Op zondag 28 januari werden de hulpdiensten gebeld door de vader van het slachtoffer omdat hij zijn zoon niet aanspreekbaar had aangetroffen in zijn woning. Toen de hulpdiensten ter plaatse kwamen bleek hij al te zijn overleden. De politie besloot een onderzoek in te stellen om de laatste uren van Jip in kaart te brengen.

Hieruit is gebleken dat het slachtoffer samen met een paar vrienden vrijdagavond 26 januari een café aan de Mauritsweg in Rotterdam had bezocht. Rond 02.30 uur in de nacht van vrijdag op zaterdag ging hij samen met een vriend naar een feest in de Rotterdamse Schouwburg, waar op dat moment ook bezoekers van het Internationaal Filmfestival Rotterdam (IFFR) waren. Na ongeveer een uur liep de man naar buiten en raakte hij betrokken bij een vechtpartij. Daarna is het slachtoffer in een taxi gestapt en naar huis gegaan.

De politie heeft nog vragen aan mensen die mogelijk kunnen helpen bij het onderzoek. Was u op het Schouwburgplein en heeft u het handgemeen gezien? Of heeft u misschien informatie over wat er voorafgaand aan de onenigheid is gebeurd? Heeft u informatie over Jip na de onenigheid? Of heeft u hem tussen zaterdag 03:30 en zondag 12:30 uur nog gesproken of gezien? Weet u andere details of heeft u camerabeelden die van belang kunnen zijn voor dit onderzoek? Neem dan contact op met de politie.