Rotterdamse agenten schieten op verdachte nadat deze pistool op hen richt

Maandag 6 mei zagen politieagenten in Rotterdam zich genoodzaakt om uit zelfverdediging te schieten op een man die een vuurwapen op hen zou hebben gericht. De verdachte wist na een korte achtervolging te ontkomen. Tijdens het onderzoek zijn wel twee andere verdachten aangehouden, een man en vrouw beide 23 jaar uit Rotterdam. Wat zij met de zaak te maken hebben wordt onderzocht.

Naar aanleiding van een melding van wat onenigheid waren de agenten naar een horecagelegenheid op de Eendrachtsweg in Rotterdam gestuurd. Na daar wat bemiddeld te hebben vertelde een getuige dat één van de ruziemakers, de 23-jarige man uit Rotterdam, mogelijk gewapend was. Daarop hielden agenten hem op straat aan en fouilleerden hem. Hij bleek geen vuurwapen bij zich te hebben. Uit verklaringen van verscheidene getuigen bleek dat de 23-jarige mogelijk in het gezelschap was van een andere man die in een goudkleurige Audi in de buurt rond reed.

Agenten zagen dat een auto met die beschrijving inparkeerde in een parkeervak op de Westersingel. Toen de bijrijdster, de 23-jarige Rotterdamse, uitstapte werd zij meteen aangehouden. Na fouillering bleek ook zij niet in het bezit te zijn van een vuurwapen.

Toen agenten de bestuurder benaderden om hem ook aan te houden en te fouillleren richtte de onbekende man een vuurwapen op hen. Dat liet de agenten geen andere optie dan direct uit zelfverdediging het vuur te openen op de verdachte.

Voor zover bekend raakt hij niet gewond en zag hij zijn kans schoon om te vluchten met zijn auto. Na een korte achtervolging verloor de politie hem in de omgeving van de Willemsburg uit het oog. Kort daarna werd de vluchtauto zonder bestuurder aangetroffen op de Feyenoordkade. Politiehonden hebben tevergeefs gezocht naar de verdachte.

Het aangehouden tweetal zit nog vast en wordt verhoord. De goudkleurige Audi is in beslag genomen en zal uitvoerig worden onderzocht op sporen.

Bron: Politie