Rotterdamse politie voorkomt avondklokrellen met proactief optreden en tientallen aanhoudingen

De politie in Rotterdam heeft 81 personen aangehouden bij controles rond de avondklokrellen.

Na de eerdere ongeregeldheden van maandagavond koos een groot deel van de relschoppers dinsdagavond eieren voor z’n geld. Vanaf het begin waarschuwen en gedoseerd optreden wierp zijn vruchten af. In totaal werden 81 mensen aangehouden en bleven grote ordeverstoringen uit, aldus een woordvoerder van de politie.

Jongeren riepen elkaar via social media op tot rellen en plunderen. De Rotterdamse politie volgde al oproepen op de voet en greep van tevoren al in. Zo werden jongeren gefouilleerd en gecontroleerd. Kort en krachtig optreden op de Beijerlandselaan en de Putselaan heeft volgens de politie erger voorkomen.

Niet alleen in Zuid, maar ook op de Schiedamseweg in West zorgden kleine groepen, voornamelijk jongeren, voor overlast. Uiteindelijk zijn er 81 mensen aangehouden voor onder andere vernieling, overtreden avondklok, samenscholing en geen ID kunnen tonen. Er raakte niemand gewond. Het merendeel van de verdachten is aangehouden op Rotterdam-Zuid en komt daar ook vandaan. Het gaat voornamelokk om jongeren die nog thuis wonen.

‘We wilden vanavond niet weer geconfronteerd worden met buitensporig geweld en plunderingen zoals op maandagavond. Gelukkig heeft forse inzet en snel handelen tot een beheersbare avond geleid’, aldus een ME commandant.