Roy O. wéér vrijgelaten in dubbele moordzaak Hooge Zwaluwe

Roy O., de man die ervan verdacht wordt betrokken te zijn geweest bij de schietpartij in Hooge Zwaluwe vorige maand, wordt wéér vrijgelaten. O. werd eerder vrijgelaten maar direct weer aangehouden voor poging tot moord op een Belg en diefstal met geweld.

Volgens de rechtbank is er onvoldoende bewijs om Roy O. langer vast te houden. O. raakte die dag zelf ook gewond bij de schietpartij. Hij werd woensdag na de uit de hand gelopen ripdeal gewond afgezet bij een woning in Breda.

Een dag later werden in het vakantiehuisje in Hooge Zwaluwe twee lichamen gevonden. Uit onderzoek bleek het te gaan om Brian Dalfour en Muljaim Nadzak. Beide zijn om het leven gekomen in het vuurgevecht die ontstond na een mislukte, uit de hand gelopen ripdeal.

O. werd na de vondst van de lichamen aangehouden voor de moord op Dalfour en Nadzak. Omdat hij waarschijnlijk behoort tot de groep van de twee slachtoffers werd hij daarvoor weer vrijgelaten. Echter kwam hij niet vrij maar arresteerde het OM hem opnieuw voor poging tot moord op Samir T. uit België en diefstal met geweld.