Ruim 52 kilo wiet in beslag genomen na melding inbraak

Zaterdag 4 mei heeft de politie een man in Houten aangehouden omdat hij een aanzienlijke hoeveelheid wiet toppen bij zich had. In totaal gaat het om ruim 52 kilo wiet met een waarde van om en nabij de € 390.000,-.

Rond 19.30 uur kwam er melding binnen van een mogelijke inbraak bij een bedrijf aan de Lange Schaft in Houten. Er werd melding gemaakt van twee mannen die met dozen zouden sjouwen en deze in een bestelbus plaatsten.

Toen agenten ter plaatse kwamen konden ze nog net zien dat het busje vertrok. Daarop werd het busje gevolgd en werd deze gemaand om te stoppen. Hieraan gaf de bestuurder gehoor en hij stopte voor de politie. In het voertuig vond de politie een aanzienlijke hoeveelheid wiet. Het gaat om ruim 52 kilo (verkoopklare) wiet. De drugs hebben een geschatte straatwaarde van om en nabij de € 390.000,-.

De 29-jarige bestuurder (woonplaats onbekend) werd direct aangehouden en is inmiddels in verzekering gesteld. De tweede man waarvan melding werd gemaakt zat niet in de bus en werd ook niet meer gevonden.

Bron: Politie