Russische topcrimineel geliquideerd in Moskou

Aslan Usojan één van de grootste Russische criminelen is geliquideerd in het centrum van Moskou. Usojan, bijgenaamd ‘Opa Hassan’, werd door een scherpschutter geschoten in zijn buik toen hij net een restaurant verliet. Hij is overgebracht naar het ziekenhuis maar overleed even later aan zijn verwondingen.

Agenten merkten op dat een raam op de derde verdieping van een flat open stond en gingen een kijkje nemen. Daar werd het vuurwapen gevonden dat vermoedelijk gebruikt is om ‘Opa Hassan’ te liquideren. Er werd niemand aangetroffen, de dader was al weg.

Bij de liquidatie is ook een ‘onschuldige’ vrouw geraakt in haar borst en heupen. Ze ligt op de IC (intensive care) maar zou buiten levensgevaar zijn.

Eerder werd al geprobeerd om Usoyan te liquideren. Tot tweemaal toe overleefde ‘Opa Hassan’ aanslagen op zijn leven. In 1998 maakte de schutter een fout en schoot mis, in 2010 schoot de ingehuurde ‘huurmoordenaar’ wel raak en raakte ‘Opa Hassan’ ernstig gewond maar hij overleefde de poging tot liquidatie wel.

Volgens de Russische autoriteiten is Usoyan het slachtoffer geworden van een criminele afrekening. Dat lijkt ons nogal evident. Vermoedelijk gaat het om dezelfde opdrachtgevers als in 2010.

De criminele organisatie van ‘Opa Hassan’ zou ruzie hebben met een rivaliserende organisatie en dat zou de aanleiding zijn van de liquidatie. Eerder werd ook al zijn bondgenoot en topcrimineel Vyacheslav Ivankov, bijgenaamd ‘Yaponchik’ wat kleine Japanner betekent,  geliquideerd door een scherpschutter. ‘Opa Hassan’ heeft nog geprobeerd om het conflict op te lossen, maar dat is blijkbaar niet gelukt.

‘Opa Hassan’ is slechts 75 jaar oud geworden.

Tips? PIN: 2A07338D | SMS & WhatsApp 06-42697129 | info@crime-nieuws.nl