Russische zusjes die vader hebben gedood na jaren misbruik gaan vrijuit

In Rusland worden drie zusjes die in 2018 hun vader om het leven brachten na jarenlang misbruik, niet meer vervolgd. De zusjes hing een langdurige gevangenisstraf boven het hoofd.

Sinds de aanhouding van Maria, Angelina en Krestina (17, 18 en 19 jaar oud) houdt de zaak Rusland in zijn greep. De zusjes vertelden de politie dat ze het niet meer uithielden na jaren van fysiek, verbaal en seksueel misbruik door hun eigen vader. Op een gegeven moment sloegen de stoppen door en hebben ze hun pa gedood met een mes en hamer.

Justitie in Rusland besloot de meisjes alsnog te vervolgen voor de moord op hun vader. Ze riskeerden maar liefst 20 jaar cel maar het OM heeft nu besloten om de meisjes niet meer te vervolgen. Hun actie wordt nu gezien als noodweer/zelfverdediging.

De advocaten van een van de drie zusjes hebben het nieuws medegedeeld aan Russische media. Doordat de zaak nu wordt gezien als zelfverdediging, hoeven de twee oudste zusjes hoogstwaarschijnlijk niet de cel in. De jongste zus, Maria, was al eerder ontoerekeningsvatbaar verklaard.