Op de eerste zitting inzake de liquidatie van de 21-jarige Parsa Maboud alias ‘Parsa010’ was er veel geruzie en zelfs doodsbedreigingen aan het adres van de verdachte.

De 21-jarige Parsa Maboud uit Zoetermeer werd op 28 mei 2017 geliquideerd toen hij aan het bbq’en was bij vrienden in de Rotterdamse wijk Ommoord. Hij werd door meerdere kogels geraakt en bezweek ter plekke aan zijn verwondingen.

Na de liquidatie startte de politie een groot onderzoek wat leidde tot aanhoudingen. Eén verdachte werd in Hongarije opgepakt en de andere man werd in Frankrijk aangehouden. De 24-jarige verdachte die in Hongarije werd gepakt stond vandaag voor de rechter. De zaak tegen de andere man komt later voor de rechter.

Tijdens de rechtszaak ging het er onrustig aan toe en de moeder van Parsa en bekenden van het slachtoffer maakten ruzie met bekenden van de verdachte. Eén van de bekenden van Parsa bedreigde de verdachte, die zelf ontkent geschoten te hebben.

Naar eigen zeggen wist hij niet dat de andere man van plan was om een moord te plegen. Volgens zijn advocaat reed hij de auto en heeft de andere man afgezet, die kort daarna naar de auto rende en instapte. De zaak wordt in januari inhoudelijk behandeld.

Het was niet de eerste keer dat de 21-jarige Parsa Maboud alias Parsa010 onder vuur werd genomen. Vier jaar eerder overleefde hij ook al een poging tot liquidatie.