Marokkaanse hasj en een joint met hasj erin! © crime nieuws

’s Werelds grootste en meest gezochte hasjsmokkelaar gepakt in Marokko

In Marokko is één van de meest gezochte drugssmokkelaars ter wereld opgepakt in een appartement in Casablanca. De grote hasjbaron werd begin oktober al aangehouden na jarenlang onderzoek. De drugsbaas wordt ervan verdacht zeker 400.000 kilo hasj te hebben gesmokkeld.

De verdachte, de 57-jarige Ben Ziane Berhili, werd op 4 oktober aangehouden in een appartement in het centrum van Casablanca. De arrestatie volgde op een langdurig onderzoek die zeker drie jaar in beslag heeft genomen. Berhili werd in een tiental landen gezocht waaronder de Verenigde Staten. Volgens het onderzoeksteam zou zijn organisatie jaarlijks honderden tonnen hasj smokkelen naar het buitenland. ‘Berhili is zonder twijfel één van de grootste hasjsmokkelaars in de wereld’, aldus Francesco Mazzotta van de Italiaanse Guardia di Finanza die het onderzoek leidde.

De vermeende drugsbaron werd samen met zijn zoon gearresteerd door de Marokkaanse politie. Volgens berichten zou zijn zoon de betrokken agenten 250.000 euro cash hebben aangeboden voor hun vrijlating. Dit heeft kennelijk niet geholpen want ze zitten beide nog vast.