© Pixabay on Pexels.com

Samenscholingsverbod en cameratoezicht na schietpartij groepen jongeren in Zoetermeer

In Zoetermeer komt de gemeente met een samenscholingsverbod en cameratoezicht in verband met een schietpartij.

Op zondagmiddag werd rond 14.30 uur bij de speeltuin aan de Paganinirode in de wijk Buytenwegh een persoon neergeschoten bij een schietpartij. Het 17-jarige slachtoffer werd naar het ziekenhuis gebracht en er werden in de loop van zondag meerdere verdachten aangehouden. Vijf van hen zijn woensdag voorgeleid aan de rechter-commissaris, die hun voorarrest met 14 dagen heeft verlengd. Een zesde verdachte werd dinsdag door het Openbaar Ministerie op vrije voeten gesteld. Hij blijft wel verdachte in de zaak.

De schietpartij lijkt volgens de politie het resultaat van ruzie tussen groepen jongeren. Sinds zondag zijn er in en rond de wijk meerdere incidenten geweest. Op woensdag werd vuurwerk tot ontploffing gebracht bij een huis. Op vrijdagochtend was het weer raak en werd een kogelgat aangetroffen in een woning.

Daarop is nu besloten om maatregelen te nemen om de rust in de wijk terug te brengen. De burgemeester heeft voor een deel van de wijk Buytenwegh maar ook delen van Meerzicht en Driemanspolder een samenscholingsverbod aangekondigd. In Buytenwegh en Meerzicht wordt op een extra aantal locaties cameratoezicht ingevoerd. Verder zullen politie, buurtwerk en handhaving extra toezicht houden in Buytenwegh en Meerzicht. Ook wordt voor een aantal jongeren een persoonsgebonden aanpak opgestart, om ze strak in de gaten te kunnen houden en begeleiden.