Verdachte meldt zich bij politie in onderzoek neerschieten man tijdens vechtpartij

De politie heeft in verband met een onderzoek naar een schietpartij, vanochtend een verdachte aangehouden.

Op zondag 14 april ontstond er rond 3.30 uur een vechtpartij op het Ridderplein in Gemert. Meerdere jongeren sloegen op elkaar in en op een gegeven moment trok iemand een vuurwapen. Er werd daarna geschoten en de vechtersbazen zijn uit elkaar gegaan. De politie kwam ter plaatse en stelde een onderzoek in waarbij in eerste instantie niets bleek van een schietpartij.

Enkele dagen daarna meldde zich een 21-jarige man uit Boekel bij de politie en verklaarde dat hij was neergeschoten bij de vechtpartij. Hij bleek in zijn onderlichaam te zijn geraakt. Pas uren na het incident was hij naar een ziekenhuis gegaan omdat hij zich, ondanks de pijn, niet realiseerde dat hij door een echte kogel was geraakt.

De politie heeft verder onderzoek ingesteld en er kwam een verdachte in beeld. Eerder werd al een huiszoeking bij de 20-jarige man uit De Mortel gedaan maar hi verbleef op dat moment in het buitenland. De verdachte heeft zich maandagochtend gemeld bij de politie en is vastgezet op verdenking van poging doodslag.