‘Slachtoffer dodelijke schietpartij Nieuw-West is Antilliaanse crimineel’

De man die zaterdag in de Cornelis Outshoornstraat in Amsterdam Nieuw-West werd doodgeschoten is de 27-jarige Antilliaan Cartney Kronstadt. Het slachtoffer is een bekende van de politie zoals dat heet.

Dat meldt Het Parool. Het tweede slachtoffer van de schietpartij is voormalig café-eigenaar Peter L.. Hij overleefde de schietpartij maar raakte gewond. Wat precies de aanleiding is geweest voor het vuurwapengeweld is op dit moment niet bekend.

De Antilliaan Cartney Kronstadt is een bekende van de politie en justitie en werd in 2010 veroordeeld tot 16 jaar cel voor moord, een gewelddadige beroving en een poging tot woningoverval. Ook werd hij als medepleger gezien van een moord in 2008 tijdens een ripdeal. De rechtbank sprak destijds van ‘een executie’.

De advocaat van Kronstadt is meerdere keren tegen het vonnis in beroep gegaan. Zodoende was hij op vrije voeten in afwachting van een nieuw proces. Voor Kronstadt achttien jaar oud was werd hij al een aantal keer veroordeeld tot jeugddetentie. Zijn vader en oom blijken net als Cartney Kronstadt te zijn vermoord.