© crime-nieuws.nl

Schoten gelost bij gewelddadige beroving duur horloge in Amsterdam

De Amsterdamse politie onderzoekt een gewelddadige beroving van een duur horloge. De daders hebben hierbij ook geschoten.

Bij de hulpdiensten kwam woensdagavond rond 23.30 uur melding dat er op een parkeerplaats nabij een bioscoop op het Buikslotermeerplein een slachtoffer van een beroving zou staan. Agenten zijn ter plaatse gegaan en hebben een onderzoek gestart.

Al snel werd duidelijk dat het slachtoffer kort daarvoor met een vriend naar een film in de bioscoop zou zijn geweest. Toen ze naar de nabijgelegen parkeerplaats liepen, werden ze belaagd door twee onbekende personen in donkere kleding en bivakmutsen op. Eén van hen toont een vuurwapen, bedreigt het slachtoffer en zou ook hebben geschoten. Ook zou het slachtoffer zijn mishandeld.

Uit angst staat de 21-jarige man zijn kostbare horloge af waarna de verdachten vluchten in de richting van het Loenermark. Er raakte niemand gewond door het schieten. De recherche onderzoekt de zaak en is op zoek naar getuigen van de gewelddadige beroving.