Walther 9mm pistool © Carl Walther GmbH - Germany via Wikimedia Commons

Schoten gelost bij wilde achtervolging met gestolen auto in Rotterdam na ‘hit’

De Rotterdamse politie heeft tijdens een achtervolging met een gestolen auto meerdere schoten gelost.

Agenten kregen zaterdagochtend rond 4.30 uur melding binnen van een ‘hit’ van het ANPR-systeem van een gestolen auto op de A13 ter hoogte van Delft. Op het Schieplein in Rotterdam werd de auto getraceerd en gaven agenten de bestuurder een stopteken. Hieraan werd geen gehoor gegeven en de bestuurder gaf gas en probeerde te ontkomen. Er ontstond een achtervolging waarbij meerdere eenheden van de politie betrokken waren.

Eén van de politieauto’s positioneerde zich op de Van Aerssenlaan en zag de bewuste auto op zich af komen rijden. De gestolen auto bleef echter met hoge snelheid op hun afrijden en raakte de politieauto. Hierbij raakte niemand gewond. Toen de politieauto en de gestolen auto enkele meters verder tot stilstand kwamen, stapte de bestuurder uit en rende weg. Inmiddels waren ook andere agenten genaderd en er volgde een achtervolging te voet.

De man weigerde zich over te geven en rende hard weg. Na het lossen van enkele waarschuwingsschoten gaf de man zijn vluchtpoging op. De andere drie inzittenden zaten nog in de gestolen auto en werden eveneens aangehouden. Het gaat om drie Rotterdamse mannen van 28, 35 en 35 jaar en een 20 jarige Rotterdamse vrouw. De verdachten zitten vast en de politie doet verder onderzoek in deze zaak.