Schoten gelost en aanzienlijk geldbedrag in beslag na achtervolging in Heerlen

Bij een achtervolging in Heerlen is een man gewond geraakt en heeft de politie een aanzienlijk geldbedrag en drugs aangetroffen en in beslag genomen.

Surveillerende agenten parkeerden hun auto naast een andere auto op de Anjelierstraat. Het voertuig ging bij het zien van de politie er direct vandoor. De agenten reden achter de auto aan waarop er een achtervolging ontstond. Op de Seelenstraat kwam de auto tot stilstand, waarna een van de inzittenden er te voet vandoor ging.

De agenten zagen zich op dat moment genoodzaakt om schoten te lossen. De tweede man die in de auto had gezeten, werd aangereden door een onopvallende politieauto die net op dat moment arriveerde. Omdat de man donkere kleding droeg werd hij te laat gezien door de politie. Door de klap raakte de man licht gewond en is aanspreekbaar overgebracht naar het ziekenhuis.

In de auto waarin beide mannen zaten werd een aanzienlijk geldbedrag en een hoeveelheid drugs aangetroffen en in beslag genomen. De politie heeft in totaal drie verdachten aangehouden en vastgezet. Naar hun identiteit en mogelijk rol wordt onderzoek gedaan.