Schoten gelost en zoekactie met helikopter na wilde achtervolging

De politie heeft na een wilde achtervolging op de A9 schoten gelost en met een helikopter gezocht.

Bij de meldkamer kwam afgelopen nacht rond 00.45 uur melding binnen van een verdachte situatie in Schagen. Agenten keken uit naar het voertuig en op de A9 kwam de auto in beeld. Toen de bestuurder de politie zag ging hij er met hoge snelheid vandoor. De stoptekens werden genegeerd en er ontstond een achtervolging.

De vluchtpoging door Heemskerk en Beverwijk eindigde toen het voertuig van de verdachten in botsing kwam met een politieauto op de Merwedestraat. De inzittenden sprongen uit de auto en gingen er vandoor. Twee mannen zijn direct aangehouden. De agenten hebben een aantal waarschuwingsschoten gelost. Er raakte niemand gewond.

Een derde verdachte wist te vluchten en is ontkomen. Agenten hebben nog tevergeefs met onder meer hulp van een helikopter gezocht. De twee aangehouden verdachten zijn mannen van 20 en 21 jaar uit Velsen-Noord. Beide zijn meegenomen naar het politiebureau voor verhoor en onderzoek. Waarom ze op de vlucht sloegen wordt onderzocht. De derde verdachte wordt gezocht.