Walther 9mm pistool © Carl Walther GmbH - Germany via Wikimedia Commons

Schoten gelost in Den Haag bij achtervolging gestolen bestelbus

De politie in Den Haag heeft schoten gelost bij een achtervolging van een bestuurder in een gestolen busje.

Agenten zagen in de nacht van zaterdag op zondag rond 2.15 uur op camerabeelden een bestelbus bij een tankstation waarvan het kenteken als gestolen gesignaleerd stond. Toen agenten de bestuurder wilden aanspreken wist de man te vluchten. Een agent die naast de auto stond, kon ternauwernood wegspringen terwijl de bus de politieauto raakte. Hierop loste de agent twee waarschuwingsschoten en volgde een achtervolging door de binnenstad.

Op de Grote Marktstraat reed de bus tegen straatmeubilair en kwam daardoor tot stilstand. Agenten hielden daarop de bestuurder en de bijrijder aan. Omdat de bestuurder zich tegen zijn aanhouding verzette, is hij door de agenten onder controle gebracht. Naast de gestolen bus raakten ook vier politieauto’s beschadigd bij de achtervolging.

Beide verdachten, een 23-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats en een 37-jarige Hagenaar, zijn voor verhoor ingesloten. De agent die bijna door de bestuurder werd aangereden heeft aangifte gedaan van poging moord cq doodslag. De recherche doet verder onderzoek in deze zaak.