© Crime-Nieuws.nl

Schoten gelost na inrijden vluchtende autokraker op politieagenten bij wilde achtervolging

De politie heeft schoten gelost op een vluchtende autokraker die inreed op agenten in Hoofddorp.

Na een surveillance kwam de politie op woensdag een auto op het spoor die mogelijk gelinkt kon worden aan meerdere autokraken in Hoofddorp. Op de parkeerplaats aan de IJweg treft de politie het verdachte voertuig aan. De bestuurder gaat het er bij het zien van de politie vandoor en er ontstaat een achtervolging naar de Kruisweg in de richting van het centrum, Burgemeester Pabstlaan, Broekemeerstraat en Noordmeerstraat.

Op de hoek van de Noordermeerstraat en de Broekermeerstraat willen de agenten de bestuurder staande houden en het voertuig controleren. Hier geeft de bestuurder geen gehoor aan, start het voertuig en rijd met hoge snelheid weg. Hierbij wordt één agent meegesleurd en loopt één agent letsel op. Toen het voertuig op de vlucht sloeg heeft één van de agenten twee waarschuwingsschoten gelost op het voertuig om deze tot stoppen te manen. Dit lukte niet en het voertuig ging er opnieuw vandoor. Even later rijdt de bestuurder op hoge snelheid opnieuw in op een politieauto.

De auto is enige tijd na de vluchtpoging aan de Landleeuw leeg aangetroffen. Een zoekactie met meerdere eenheden van de politie heeft niet geleid tot een aanhouding. Er zijn aan de IJweg twee opengebroken auto’s aangetroffen. De politie onderzoekt of dit verband heeft met de gevluchte verdachte. De agenten maken het naar omstandigheden goed, maar zijn volgens een woordvoerder aangeslagen door wat er is gebeurd.