© US Army (public domain) via Wikimedia Commons

Schoten gelost na gewapende overval op goudwisselkantoor in Rotterdam

De politie in Rotterdam heeft schoten gelost bij de aanhouding van een man die verdacht wordt van een overval op een goudwisselkantoor.

Bij de meldkamer kwam vanochtend rond 11.45 uur melding binnen van een gewapende overval op de Dorpsweg. Agenten zijn naar de betreffende locatie gereden en zagen in de omgeving, op de Sternstraat, een man lopen die voldeed aan het signalement. Na twee waarschuwingsschoten kon de politie de man aanhouden. Het gaat om een 27-jarige Hagenaar.

Omdat er mogelijk nog een verdachte in de zaak was, is het rapid response team van het arrestatieteam naar binnen gegaan. In het pand werd niemand meer aangetroffen. Met een politiehelikopter en meerdere eenheden is in de omgeving van het goudwisselkantoor gezocht naar de tweede overvaller maar niet meer aangetroffen.

Het gaat om een blanke man van geschat 25-30 jaar, hij sprak met een plat Rotterdams accent en hij droeg boven een spijkerbroek iets wat leek op politiekleding: een shirt en een pet. Bij de overval raakte niemand gewond. Het is nog niet duidelijk of er buit is gemaakt. Het onderzoek is in volle gang.