© Twitter / @vlindersescort

Schotse crimineel schuldig bevonden inzake liquidatie Martin Kok van Vlinderscrime

De Schotse crimineel Christopher Hughes is schuldig bevonden in de moordzaak van Martin Kok van Vlinderscrime.

De 33-jarige Hughes is door de rechtbank schuldig bevonden inzake het lokken van Kok en betrokkenheid bij zijn liquidatie. Verder is hij onder meer ook veroordeeld voor deelname aan een criminele organisatie. De drugsbende waar hij deel van uitmaakt zou links hebben met Colombiaanse drugskartels en de Italiaanse maffia. Wat zijn uiteindelijke straf zal zijn wordt volgende maand bekendgemaakt.

Martin Kok werd in 2016 in de val gelokt door Hughes na een bezoek aan Bocaccio. De liquidatie was volgens een informant een gunst voor een groep die bekend zou staan als de Roccies. Het ging om een groep Marokkaanse criminelen. Justitie in Nederland verdenkt Ridouan Taghi ervan opdracht te hebben gegeven voor de moord. Kok was de eerste die Taghi’s naam noemde en linkte met zware misdaden en liquidaties. Ook plaatste hij als eerste foto’s van de hoofdverdachte in het Marengo-proces.

De Schotse crimineel lokte Kok met een afspraak om te praten over het plaatsen van een advertentie op de website Vlinderscrime. Buiten het Citizen M-hotel in Amsterdam probeerde een schutter Kok dood te schieten, maar zijn wapen weigerde. Zelf merkte Kok niets van de poging tot liquidatie midden op straat. Daarna gingen de mannen naar nachtclub Bocaccio in Laren. Hughes betaalde voor de avond en snoof cocaïne met Kok. Na wat gefeest te hebben met dames van lichte zeden zijn de twee weer naar buiten gegaan. De schutter werd door Hughes getipt dat ze eraan kwamen en stond klaar. Met acht kogels werd Martin Kok geliquideerd. De Schot liep zelf rustig van het terrein af en meldde zich later bij de politie.