© Twitter / @vlindersescort

Schotse crimineel ‘Scotty’ veroordeeld tot levenslang voor liquidatie Martin Kok van Vlinderscrime

De Schotse crimineel Christopher ‘Scotty’ Hughes heeft een levenslange gevangenisstraf opgelegd gekregen voor onder meer de liquidatie van Martin Kok van Vlinderscrime.

De 33-jarige werd eerder al schuldig bevonden door de rechtbank in Glasgow. Zijn uiteindelijke straf is nu pas vastgesteld. Scotty is voor onder meer betrokkenheid bij de liquidatie van Martin Kok veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf, hiervan moet hij minimaal 25 jaar uitzitten. Verder is hij ook veroordeeld voor deelname aan een criminele organisatie. De drugsbende waar hij deel van uitmaakt zou volgens de politie banden hebben met Colombiaanse drugskartels en de Italiaanse maffia.

Martin Kok werd in 2016 in de val gelokt door Hughes na een bezoek aan Bocaccio. De liquidatie was volgens een informant een gunst voor een groep die bekend zou staan als de Roccies. Het ging om een groep Marokkaanse criminelen. Justitie in Nederland verdenkt Ridouan Taghi ervan opdracht te hebben gegeven voor de moord. Kok was de eerste die Taghi’s naam noemde en linkte met zware misdaden en liquidaties. Ook plaatste hij als eerste foto’s van de hoofdverdachte in het Marengo-proces.

De geliquideerde Martin Kok van Vlinderscrime. © Twitter