De man die een bloedbad aanrichtte in Las Vegas, Stephen Paddock (64), blijkt precies te hebben berekend hoe hij vanuit zijn hotelkamer zoveel mogelijk mensen kon doodschieten.

Dat melden Amerikaanse media. In zijn kamer zouden notities zijn gevonden met daarop verschillende berekeningen. Verder blijkt ook dat hij op diverse locaties camera’s had geïnstalleerd zodat hij kon zien wanneer de politie er aan kwam. Hij wilde kennelijk koste wat kost niet gepakt worden en was van tevoren van plan om zelfmoord te plegen. Dit deed hij ook net voor de politie een inval deed.

Bij doorzoeking van de kamer werd naast een van de ramen die hij had ingeslagen een briefje met aantekeningen gevonden. Volgens een agent stond op de notitie de afstand tot het countryfestival en de hoogte waarop hij zich bevond. Zelfs de baan die zijn kogels over die afstand zouden afleggen had Paddock berekend.

Het onderzoeksteam van de FBI tast nog volledig in het duister over waarom de 64-jarige Stephen Paddock vanuit zijn hotelkamer het vuur opende op de bezoekers van het festival. In een tijdsbestek van ongeveer tien minuten schoot hij in totaal 59 mensen dood en verwondde meer dan 500. Het gaat om de dodelijkste schietpartij ooit in de geschiedenis van de Verenigde Staten.