Foto van verdachte Travis Reinking (29) verspreid door de politie. © Politie VS

Schutter bloedbad Waffle House werd vorig jaar aangehouden bij Witte Huis

De man die verdacht wordt van een bloedbad bij een Waffle House in de Verenigde Staten blijkt vorig jaar al te zijn aangehouden toen hij zich begaf in een afgesloten gebied vlakbij het Witte Huis.

Dat melden de Amerikaanse autoriteiten. In de VS is een klopjacht gaande op de 29-jarige verdachte Travis Reinking. De man zou met een AR-15 machinegeweer meerdere mensen hebben doodgeschoten in Nashville. Vier personen zijn om het leven gekomen en vier anderen raakten zwaargewond.

Nu blijkt dat Reinking vorig jaar werd aangehouden in Washington. Zijn wapenvergunning werd daarna ingetrokken en zijn wapens, waaronder de AR-15 waarmee hij mensen heeft doodgeschoten, werden in beslag genomen. De vuurwapens zijn daarna weer teruggegeven aan de vader van de verdachte. Die heeft nu toegegeven dat hij ze weer heeft doorgegeven aan zijn zoon.

De politie is naarstig op zoek naar Reinking die vermoedelijk nog steeds bewapend is. Zijn AR-15 werd afgepakt door een 29-jarige medewerker van de Waffle House. Door zijn heldhaftige optreden zijn meer doden en gewonden voorkomen. Reinking is nog voortvluchtig. De politie adviseert buurtbewoners hun deuren op slot te doen en alert te blijven.