‘Schutter dodelijke schietpartij Groningen kreeg ruzie met groep die vrijgezellenfeest had’

De man die in Groningen meerdere personen neerschoot, kreeg ruzie met een groep die een vrijgezellenfeest had.

Dat melden bronnen tegen RTV Noord. Het groepje zou een vrijgezellenfeest hebben gehad en kreeg op een gegeven moment ruzie met de schutter. Wat de precieze aanleiding was is niet bekend. Het gebied staat bekend om drugshandel. Of de slachtoffers drugs wilden kopen is niet bekend.

Op zaterdagavond ging het mis in de Haddingestraat in het centrum van de stad. Bij de meldkamer van de politie kwamen rond 20.00 uur meldingen van schoten. Ter plaatse bleek er inderdaad sprake te zijn van een schietpartij. Meerdere personen raakten hierbij gewond. Op beelden is te zien dat er sprake is van een ruzie. Een groepje mogelijk beschonken man loopt achter de schutter aan. Er wordt een flesje gegooid waarna het vuur wordt geopend.

Eén van de neergeschoten slachtoffers is in het ziekenhuis overleden. Het gaat om een 50-jarige man uit Leeuwarden. Twee andere mannen van 47 en 58 jaar uit Leeuwarden raakten bij de schietpartij gewond. De politie heeft een 24-jarige man uit Groningen aangehouden, die wordt verdacht van betrokkenheid bij het schietincident.