© crime-nieuws.nl

Schutter dubbele liquidatie Turkse broers McDonald’s Zwolle: ‘Het is maffia, ze hebben me geplukt’

De man die de broers Torunlar doodschoot in een McDonald’s in Zwolle, zegt dit te hebben gedaan omdat hij werd afgeperst.

Dat meldt de NOS op basis van politieverhoren. De 32-jarige Veysel Ü. zou niet de bedoeling hebben gehad om de mannen te vermoorden. Hij zegt spijt te hebben en zich vreselijk te schamen. Ü. zegt onder enorme druk te hebben gehandeld. Naar eigen zeggen werd hij door de broers afgeperst. Volgens de recherche lijkt het er in chats op dat de verdachte honderdduizenden euro’s tegoed had van een zoon van de omgekomen Ali Torunlar. Volgens de zoon van het doodgeschoten slachtoffer wilde Ü. geld investeren en zou hij degene zijn die de boel belazerde. ‘Het is maffia, ze hebben me geplukt’, aldus de verdachte in de politieverhoren.

De broers Ali (57) en Hüseyin (61) Torunlar werden op 30 maart in een volle McDonald’s onder vuur genomen. Eén stierf vrijwel direct door de kogelregen en de andere broer is kort na de schietpartij bezweken aan zijn verwondingen. De politie heeft een groot onderzoek ingesteld naar de dubbele moord.