Sean Penn: ‘Journalisten jaloers op Chapo scoop’

Acteur Sean Penn heeft een interview gegeven aan het televisieprogramma ’60 Minutes’ op de zender CBS over zijn spraakmakende interview met Joaquin ‘El Chapo’ Guzmán. Volgens Penn is het interview met Chapo ‘een verhaal waar iedere journalist in de wereld jaloers op is.’

Je moet Sean Penn nageven dat het hem en Kate del Castillo gelukt is om de meest gezochte man van Mexico en omstreken te ontmoeten terwijl er een klopjacht gaande was. De acteur is er dan ook niet van overtuigd dat zijn ontmoeting de reden was dat Chapo uiteindelijk werd gepakt. ‘De ontmoeting was weken eerder, op 2 oktober, ergens ver vandaan waar hij uiteindelijk werd opgepakt.’ Aldus Penn.

De Mexicaanse overheid is volgens Penn verbolgen over het feit dat iemand anders de meest gezochte man van het land heeft kunnen vinden en interviewen. De acteur is in ieder geval niet bang voor vergelding vanuit het Sinaloa-kartel.

In het gesprek met CBS legt Penn ook uit waarom hij Chapo wilde interviewen. Het was de bedoeling om de discussie over het drugsbeleid op gang te brengen. Dit is faliekant mislukt aangezien de discussie over het interview zelf en zeker niet over de drugsoorlog en beleid gaat.

‘We willen allemaal dat het drugsprobleem stopt. Dat de drugsmoorden in Chicago ophouden. Wij zijn de consumenten van de drugs. Of je het nu eens bent met mij of niet, er is sprake van medeplichtigheid. En of je nu links of rechts bent, al onze kinderen gebruiken drugs. En hoeveel wordt daar nu over gesproken sinds het interview? Eén procent van de tijd? Dat zou veel zijn. Nee, mijn artikel heeft gefaald.’ Aldus Sean Penn bij 60 Minutes op CBS.