Sean Penn wil koste wat kost een documentaire op Netflix over drugsbaas Joaquin ‘El Chapo’ Guzmán tegenhouden. In de docu wordt beweerd dat Chapo gepakt is omdat Penn hem heeft verraden.

Het gaat om de documentaire ‘The day i met El Chapo’ waarin Kate del Castillo haar kant van het verhaal verteld over het interview die ze met Sean Penn en de drugsbaas had. Het gaat onder meer ook over de voorbereidingen die werden getroffen voor de ontmoeting met Chapo.

Sean Penn is op zijn zachts gezegd not amused inzake de beweringen in de documentaire. Volgens zijn woordvoerder gaat Del Castillo iets te creatief om met de waarheid. ‘Het is stuitend dat Del Castillo en haar team extra aandacht proberen te trekken met dit compleet verzonnen, belachelijke en gevaarlijke verhaal’. Aldus de woordvoerder.

In de driedelige documentaire zou de Mexicaanse actrice zelfs beweren dat Penn of iemand namens hem de Amerikaanse ministerie van justitie heeft ingelicht. Er is nog geprobeerd de docu tegen te houden maar dat is duidelijk niet gelukt want sinds vandaag staat de serie op Netflix.

De geruchtmakende ontmoeting tussen de drugsbaas Chapo Guzmán en Sean Penn zorgde destijds voor nogal war ophef. Dit vooral vanwege het feit dat Chapo op dat moment gezocht werd door de Mexicaanse autoriteiten na een ontsnapping. Kort na de ontmoeting werd de drugsbaas gepakt. Dat gebeurde enkele maanden daarna. Sindsdien zit hij vast en inmiddels is hij ook uitgeleverd aan de VS.