OM moet sekssites in plaats van hoerenlopers aanpakken

Opnieuw staat een groep mannen voor de rechter in verband met een bezoek aan een minderjarige prostituee. Het gaat om mannen die in mei 2014 in een kelderbox in Schiedam seks zouden hebben gehad met een tienermeisje (16). Het OM concentreert zich op de hoerenlopers terwijl ze eigenlijk de sekssites zouden moeten aanpakken waar de tieners worden aangeboden.

De zaak is vergelijkbaar met die van de 25 mannen die in een hotel in Valkenburg een sexafspraak hadden met een minderjarig meisje. De meeste van hen zijn er bij de rechter vanaf gekomen met taakstraffen. Dit ondanks strafeisen van maanden cel door het OM.

Volgens de rechter waren de mannen die bewust op zoek naar seks met een minderjarige. Daardoor vielen de straffen een stuk lager uit. Het OM had in maart van dit jaar aangekondigd mannen die minderjarige prostituees bezoeken keihard aan te pakken.

Misschien zou het OM zich moeten concentreren op de websites waar deze vrouwen worden aangeboden. Zonder die sites is het een stuk lastiger om klanten te werven. Je kan je binnen een aantal minuten registreren op zo’n website en jezelf aanbieden. Zonder enige controle.

Het 16-jarige meisje uit Schiedam werd ook op zulke sekssites aangeboden. Ze stond daar geregistreerd als de 18-jarige Turkse Esra terwijl ze nog maar 16 jaar oud was. Op die sites kan je elke leeftijd invullen die je zelf wilt. Er is helemaal geen controle op. Inplaats van de mannen aan te pakken zouden de sites aangepakt moeten worden.

De sekssites verdienen goud geld met de dames die zich aanbieden. Want om opgemerkt te worden stuur je telkens een sms zodat je weer bovenaan de pagina komt te staan. Per sms betaal je 1,50 euro zodat je advertentie weer op nummer 1 komt. Sommige dames, die wij bij Crime-Nieuws, hebben gesproken geven honderden euro’s per week uit aan die ‘advertenties’.

Wat wel kwalijk is van deze mannen is dat sommige seks met haar hebben gehad in een kelderbox. Dat is wel een teken dat er iets niet klopt. En sowieso als je betaald voor seks ga je het toch niet doen in een kelderbox. Dat is iets wat tieners doen die nog geen woning ter beschikking hebben.

Het is heel makkelijk om de hoerenlopers aan te pakken maar zij zijn niet de oorzaak maar het gevolg. Naar onze mening concentreert het OM zich op de verkeerde partij. Niet de hoerenlopers maar de sekssites moeten worden aangepakt in de strijd tegen minderjarige prostitutie.

De Wallen in Amsterdam.
De Wallen in Amsterdam.