Na de mislukte liquidatie afgelopen november op Peter R. alias ‘Pjotr’ in Diemen, is in de vluchtauto van de verdachten twee kilogram semtex gevonden.

Dat meldt het OM in reactie op een bericht in het NRC Handelsblad. In de kofferbak van een auto werd destijds 2 kilogram van de springstof en een onstekingsmechanisme gevonden. Daarnaast zijn bij de verdachten PGP telefoons gevonden. De recherche onderzoekt nu of de telefoon uitgelezen kan worden en of er informatie op staat over liquidaties.

Donderdagmiddag 5 november werd Peter R. alias ‘Pjotr’ aan het Fregat in Diemen hevig onder vuur genomen met automatische vuurwapens. Hij probeerde te vluchten en belandde daarbij in een sloot. R. werd meerdere keren geraakt maar heeft de aanslag overleefd.

Direct na de liquidatiepoging startte de politie een groot onderzoek en hielden een aantal verdachten aan. Het heeft er alle schijn van dat de uitvoerders al onder observatie stonden toen ze de aanslag pleegden. Uiteindelijk zijn die dag vier verdachten aangehouden.