Seriemoordenaar die minimaal vijftig slachtoffers voerde aan krokodillen aangehouden

In India is een seriemoordenaar aangehouden die verantwoordelijk is geweest voor de dood van minimaal vijftig taxichauffeurs.

Het gaat om de 62-jarige Devender Sharma die tussen 1994 en 2004 tientallen taxichauffeurs heeft vermoord. Naar eigen zeggen is hij na vijftig moorden de tel kwijtgeraakt. De lichamen van zijn slachtoffers dumpte Sharma in een kanaal vol met krokodillen. Dat heeft het onderzoek van de politie bemoeilijkt.

De seriemoordenaar werd twintig jaar geleden al eerder veroordeeld omdat hij betrokken was bij een organisatie die vrachtwagenchauffeurs vermoordde en hun lading gasflessen verkocht. In 2004 werd hij opnieuw berecht en ging het om handel in illegale organen. Sharma heeft bekend 125 nieren te hebben verkocht.

De moorden op de taxichauffeurs staan los van de moorden op de vrachtwagenchauffeurs. Of de laatste reeks moorden te maken hebben met de orgaanhandel is niet duidelijk. De seriemoordenaar werd eerder deze week in New Delhi aangehouden. De man is vastgezet en zal naar alle waarschijnlijkheid een langdurige gevangenisstraf opgelegd krijgen.

De 62-jarige Devender Sharma. © Twitter