© Pexels

Seriemoordenaar weet na 50 jaar death row executie op miraculeuze wijze te overleven

De 73-jarige Thomas Eugene Creech, een veroordeelde seriemoordenaar die bijna 50 jaar in de gevangenis heeft gezeten, heeft zijn executie op wonderbaarlijke wijze overleefd.

Creech zat sinds 1974 vast en zou op 28 februari ter dood worden gebracht door middel van een dodelijke injectie. Hij is veroordeeld voor het doden van vijf mensen, maar er wordt gesuggereerd dat hij mogelijk verantwoordelijk is voor tientallen andere moorden.

Creech, een van de langstzittende terdoodveroordeelden in de Verenigde Staten, had zich voorbereid op zijn uiteindelijke dood. Hij genoot zelfs van een laatste maaltijd met gebakken kip, aardappelpuree, jus en ijs voordat hij dacht zijn laatste momenten op aarde door te brengen.

Echter, tijdens de executiepoging in de Idaho Maximum Security Prison in Kuna, Idaho, slaagden medewerkers er bijna een uur lang niet in om een intraveneuze lijn aan te leggen bij Creech. Uiteindelijk werd de executie afgelast nadat tien pogingen waren mislukt.

Volgens getuigen strekte Creech zijn vingers uit naar zijn familieleden en advocaten, terwijl hij de woorden “ik hou van je” mompelde. Zijn advocaten reageerden woedend op de mislukte executiepoging en benadrukten dat dit aantoont dat het systeem niet in staat is om op een humane en constitutionele manier executies uit te voeren.

Hoewel het doodvonnis van Creech is verlopen en het onduidelijk is wanneer een nieuwe executie zal plaatsvinden, wordt vermoed dat hij mogelijk zal worden geëxecuteerd met een andere methode, zoals stikstofgas. Zijn juridische team kan echter betogen dat het ongrondwettelijk zou zijn om hem een tweede keer door het executieproces te laten gaan.