Siamak S. beroept zich op noodweer

De moordverdachte van de dodelijke schietpartij in Zijtaart tijdens een kickboksgala, Siamak S., zegt dat hij de 37-jarige Youssef S. uit zelfverdediging heeft doodgeschoten. Siamak S. voelde zich ernstig bedreigd en wilde de vechtpartij beëindigen die was ontstaan tussen zijn vrienden Volkan en Ali D. en het slachtoffer en zijn broer, aldus zijn raadsman Yannick Quint.

Zijn cliënt zit al sinds het kickboksgala vast voor moord op Youssef S. en poging tot moord op zijn broer Nabil S. die  zwaargewond raakte. Siamak S. heeft bekend dat hij degene is die heeft geschoten op 11 november. Waarom Siamak S. zich zo erg bedreigd voelde om iemand dood te schieten, wilde de advocaat niet uit leggen. Wel beaamde hij dat de vermeende dubieuze reputatie van de Marokkaanse familie van het slachtoffer een rol heeft gespeeld.

Dat de verdachte gewapend rondliep, maakt een beroep op noodweer niet onmogelijk, zegt de raadsman.

Er is al enige tijd bekend dat er een vete zou bestaan tussen Marokkaanse en Turkse families in Veghel. Ook is er anonieme informatie dat Siamak S. heeft gehandeld in opdracht van Volkan D.

De twee Turkse broers Ali en Volkan D. zijn eerder al vrijgelaten en worden vooralsnog alleen verdacht van openlijke geweldpleging vanwege hun deelname aan de vechtpartij voorafgaand aan de schietpartij.

Op 19 februari zal Siamak S. voor de rechter moeten verschijnen voor een pro-formazitting.