Gewapende sicarios hebben het lichaam van een vermoorde kopstuk van de Los Zetas drugskartel gestolen uit een mortuarium en het in stukken gehakt en gedumpt bij verschillende gevangenissen.

Vorige week werd een van de oprichters van de Los Zetas drugskartel doodgestoken in een gevangenis. Het ging om Luis Reyes Enriquez alias ‘El Rex’ en/of ‘Zeta 12’. Direct na aankomst in een gevangenis in Nuevo Laredo werd El Rex om het leven gebracht.

Dat was kennelijk niet genoeg voor de daders want een konvooi met vijftien auto’s arriveerde bij het mortuarium voor het lichaam van El Rex. De sicarios namen het stoffelijk overschot mee en hebben het in stukjes gehakt. Vervolgens zijn bij drie verschillende gevangenissen lichaamsdelen gedumpt.

De sicarios hebben ook een zogenaamde ‘narcomanta’ achtergelaten met daarop een tekst over de reden van de dood van El Rex. Daarop was onder meer te lezen dat het slachtoffer een verrader is en dat hij de hand heeft gebeten die hem eten geeft. Er zullen volgens de schrijvers van het bericht nog meer slachtoffers volgen. De ‘narcomanta’ wordt afgesloten met: Vriendelijke groet, Operative GAFE CDN Special Forces