De 44-jarige Nederlander Sjaak B., die in januari in Panama-Stad in zijn hoofd werd geschoten, zou weer terug zijn in Nederland. Dit meldt De Telegraaf.

B. is nog steeds zwaargewond na de liquidatiepoging en zou mogelijk halfzijdig verlamd zijn. Het is nog onduidelijk of hij ooit zal herstellen. Hij verblijft op een verpleegafdeling van een Nederlands ziekenhuis en staat 24 uur onder bewaking.

Het transport vanuit Panama naar Nederland vond in het diepste geheim en onder zeer strenge beveiliging plaats. Justitie wil zodoende voorkomen dat degene die hem dood wilden het opnieuw zouden proberen.

Sjaak B. werd op 24 januari in een restaurant in Panama-Stad in zijn achterhoofd geschoten. Burger geldt in het Passageproces als een belangrijke verdachten. Hij zou volgens justitie onder meer schuldig zijn geweest aan het medeplegen van moord en lidmaatschap van een criminele organisatie.

B. is de tweede verdachte in het Passageproces die in zeer korte tijd geliquideerd is. Op Kerstavond werd in Istanbul de 40-jarige Ali A. doodgeschoten.

Eind december werd er ook al een Amsterdammer geliquideerd in Panama-Stad. Khalid J. werd samen met een vriend onder vuur genomen door één of meerdere schutters. Hij overleefde de kogelregen niet en bezweek aan zijn verwondingen. J. zou, volgens Crimesite, een contact zijn geweest van B. die na de liquidatie naar Panama vertrok.