Vorige week dinsdag heeft de politie op de Julianasingel in Oss drie mannen aangehouden in verband met verboden wapenbezit. In de auto waarin de mannen zaten zijn 35 Skorpion pistoolmitrailleurs aangetroffen.

De politie startte een onderzoek nadat er informatie was binnengekomen dat vanuit het buitenland een postpakket onderweg was naar Nederland met daarin vermoedelijk wapens. Daarop werd een observatieteam en een arrestatieteam op de zaak gezet die beide betrokken waren bij het onderscheppen van het postpakket, samen met de verdachten. De mannen werden opgepakt nadat ze de postpakket bij een afleveradres in Oss hadden opgehaald.

De verdachten zijn twee mannen uit Oss van 29 en 48 jaar en een 27-jarige man uit Polen zonder vaste woon- of verblijfplaats. De 29-jarige verdachte is een beroepsmilitair. De politie heeft hun woningen doorzocht en goederen in beslag genomen voor verder onderzoek. Afgelopen vrijdag zijn de verdachten aan de rechter-commissaris voorgeleid en in bewaring gesteld.