© US Army (public domain) via Wikimedia Commons

Slachtoffer dodelijke schietpartij Bergen aan Zee is 45-jarige Colombiaan

De man die om het leven is gekomen bij een schietpartij in Bergen aan Zee, is een 45-jarige Colombiaan.

Agenten kregen dinsdagmiddag rond 15.45 uur melding binnen van getuigen die schoten hadden gehoord. Er zou sprake zijn van een conflict op het Van der Wijckplein in Bergen aan Zee. Volgens de getuigen klonken er schoten waarna een gewonde man in een grijze auto werd getrokken. De andere betrokkenen van het conflict, stapten in minstens drie auto’s, waaronder een witte Mercedes en een donkerkleurige Audi, en verlieten ook met flinke snelheid het Van der Wijckplein.

Op de Zeeweg in Bergen heeft mogelijk nog een confrontatie plaatsgevonden door de betrokkenen van het incident, blijkt uit onderzoek. De politie heeft ook deze locatie dinsdagmiddag aangemerkt als een plaats delict. De auto waarin zich het slachtoffer bevond, kwam uiteindelijk tot stilstand op de Stationsstraat in Bergen. Daar hebben de hulpdiensten de man tevergeefs gereanimeerd. De Colombiaan is ter plekke overleden.

De witte Mercedes die meer dan vermoedelijk weggereden was vanaf de schietlocatie, werd later die avond aangetroffen in Egmond aan den Hoef. De auto werd in beslag genomen en hier wordt (sporen)onderzoek aan verricht. De politie heeft een groot onderzoek ingesteld naar de toedracht en roept getuigen op om zich te melden.