Slachtoffer dodelijke schietpartij Oss deed in 2015 melding van bedreiging

De man die in Oss werd doodgeschoten blijkt eerder een melding te hebben gedaan bij de politie inzake mogelijke bedreiging.

Het slachtoffer, een 43-jarige man, werd afgelopen maandag op de Anna Bijnsstraat onder vuur genomen en doodgeschoten. De hulpdiensten zijn met spoed ter plaatse gekomen maar waren te laat. De man is ter plekke bezweken aan zijn verwondingen.

De recherche stelde een onderzoek en later op de dag werd er een inval gedaan in een woning aan de Molenweg in Oss. Daar werd een zwaargewonde man (59) aangetroffen die verdacht wordt van betrokkenheid bij de dodelijke schietpartij. De gewonde man heeft vermoedelijk geprobeerd om zichzelf van het leven te beroven.

Het lijkt erop dat het slachtoffer en de verdachte een zakelijk conflict hadden die al jaren aan de gang was. Volgens de politie zijn er recent geen aangiftes binnengekomen die hiermee verband houden maar is in 2015 wel een melding gemaakt van een bedreiging. Het slachtoffer, de doodgeschoten man, wilde verder geen aangifte doen, meldt de politie.