© US Army via Wikimedia Commons

Slachtoffer ernstige bedreiging zware criminelen Eindhoven Airport stuurde bericht zelf

Een slachtoffer van een bedreiging door zware criminelen blijkt achteraf het berichtje zelf te hebben verzonden. Naar aanleiding van de melding werd Eindhoven Airport enige tijd afgesloten.

De politie stelde zondag een onderzoek in na een melding uit België van een ernstige bedreiging. Een vrouw liet zondagavond aan de politie weten verontrustende berichten te krijgen van een kennis. In de berichten zou een vriend van haar met de dood worden bedreigd. De man zou op dat moment onderweg zijn naar de luchthaven in Eindhoven om iemand op te halen.

Volgens het Parket van Antwerpen blijkt nu dat de man zelf het berichtje heeft verzonden. De man werd die dag onder begeleiding van een helikoopter en arrestatieteams van Eindhoven Airport naar de grens gebracht waar hij verder werd begeleid door de Belgische politie tot aan zijn woning in de regio Turnhout.

Na de acties stelde het Parket Antwerpen een onderzoek in waaruit blijkt dat de man de dreigberichten naar zichzelf heeft verstuurd. De 46-jarige man heeft inmiddels ook een bekennende verklaring afgelegd. Hij is aangehouden en vastgezet voor het doen van een valse melding.