Foto: YouTube

Slachtoffer ‘liquidatie’ Amsterdam zomaar vermoord

De 25-jarige Youssef El Kahtaoui uit Zaandam, die in de nacht van dinsdag op woensdag werd doodgeschoten, was naar alle waarschijnlijkheid onschuldig en is dus om niets vermoord. Bij Crime Nieuws hebben we eerder al in het artikel ‘Bekende van de politie maar tóch onschuldig’ gemeld dat je en een bekende van de politie kan zijn en tegelijkertijd ook onschuldig kan zijn. Het één sluit het ander niet uit.

Omdat er zo snel naar buiten werd gebracht dat Youssef El Kahtaoui een bekende van de politie is gingen verschillende media en de politie er maar vanuit dat hij geen toevallig slachtoffer kan zijn. De politie zelf kwamen naar buiten met het feit dat het scenario dat El Khataoui toevallig op de verkeerde plek op het verkeerde moment was als ‘niet erg aannemelijk’. Dit blijkt nu wel het geval te zijn.

De politie heeft ook beelden vrijgegeven van de heftige schietpartij waarbij een jongeman zonder enige reden wordt doodgeschoten. Nieuwe Revu meldt al vanaf het begin dat Youssef niet het doelwit was van de schutters. Ook Vlinders Crimesite heeft vanaf het begin gezegd dat het slachtoffer hoogstwaarschijnlijk onschuldig is.

Op de site van Nieuwe Revu staat een uitgebreid verslag van wat er die nacht gebeurde in ‘The Village’. Wat wel duidelijk is, is dat de moordenaars op zoek waren naar heel iemand anders dan het slachtoffer. Het eigenlijke doelwit was niet Youssef maar een getuige in de zaak over de dubbele liquidatie in de Staatsliedenbuurt. De man naar wie het moordcommando op zoek was zou zelfs aan twee eerdere liquidatiepogingen zijn ontsnapt. En dit is dus nummer drie.

Foto: YouTube
Foto: YouTube