De politie in Cyprus heeft opnieuw een lichaam aangetroffen in het onderzoek naar een seriemoordenaar. Er zijn nu vijf verschillende slachtoffers gevonden.

De gruwelijke zaak kwam eind vorige maand in het nieuws toen bekend werd dat een legerofficier de moord op vijf vrouwen en twee meisjes had bekend. De slachtoffers waren allen buitenlanders. Volgens de seriemoordenaar lagen drie lichamen in koffers in een meer nabij de hoofdstad Nicosia.

De laatst gevonden koffer lag op de bodem van het meer en is door duikers opgevist. Een week geleden werd in hetzelfde meer ook al een koffer gevonden met een lichaam erin. In totaal zijn nu vijf lichamen geborgen tijdens de zoektocht. De andere twee mensen van wie de 35-jarige legerofficier heeft gezegd dat hij hen heeft vermoord, zijn nog spoorloos.

De zaak heeft geleid tot veel kritiek op de autoriteiten, omdat de vermissingszaken niet goed zouden zijn opgepikt en behandeld. De chef van de politie en de minister van Justitie hebben hun functie neergelegd en zijn opgestapt in verband met de seriemoorden.