Slachtoffer schietpartij Amsterdam overleden in ziekenhuis

De man die donderdagavond in Amsterdam onder vuur is genomen bij een schietpartij is in het ziekenhuis bezweken aan zijn verwondingen. De recherche heeft een onderzoek ingesteld naar de dodelijke schietpartij.

Het slachtoffer werd rond 22.15 uur ter hoogte van de Jan Tooropstraat en Piet Mondriaanstraat onder vuur genomen door twee daders. De hulpdiensten kwamen met spoed ter plaatse en troffen de zwaargewonde man op straat aan. Het slachtoffer is vervolgens overgebracht naar het ziekenhuis.

Ondanks een zoektocht van de politie zijn er geen verdachten aangehouden. Het onderzoeksteam heeft signalementen van de twee mogelijke daders. Zie hieronder. Verder wil de politie graag in contact komen met getuigen waaronder een taxichauffeur.

Dader 1 was gekleed in een zwarte glimmende jas met een zwarte hoody, deze zou weggelopen zijn richting de Jan Voermanstraat.

Dader 2 was gekleed in donkere jas en had de capuchon van een hoody op. Deze dader is weggelopen richting het water dat evenwijdig loopt aan de metro- spoorbaan.