© Politie

Man die door zijn hoofd werd geschoten in horecagelegenheid Amsterdam is overleden

De man die gisteren in een horecagelegenheid in Amsterdam door zijn hoofd werd geschoten is overleden.

Dat heeft de politie bekendgemaakt. Het slachtoffer is een 62-jarige Amsterdammer. De man is afgelopen nacht in het ziekenhuis bezweken aan zijn verwondingen. Het onderzoek van de recherche wordt voortgezet maar er zijn nog geen aanhoudingen verricht.

Het schietincident vond plaats op maandag 30 juli 2018 rond 14.50 uur in een horecagelegenheid aan de Beethovenstraat. De dader schoot gericht op de 62-jarige man en rende daarna naar buiten de Beethovenstraat op. Op de vermoedelijke vluchtroute – Jan van Eijckstraat, Albrecht Dürerstraat, Gerrit van der Veenstraat en Memlingstraat – vond de politie diverse voorwerpen, zoals een beige hoedje, vuurwapen, zwarte laptoptas, handschoen en een wit/blauw kledingstuk.

De spullen zijn in beslag genomen voor verder onderzoek. Bij de zoektocht zette de politie een helikopter en een speurhond in. Ter hoogte van de Memlingstraat raakte de speurhond van de politie het spoor van de mogelijke dader kwijt. Verder meldt de politie dat de man niet in het bijzijn van een baby is neergeschoten. Op het terras was wel een gezelschap met baby maar de schietpartij vond binnen plaats en voor zover bekend hoorde het slachtoffer niet bij dat groepje.