De 20-jarige Rotterdammer die op maandag 6 april gewond raakte bij een schietpartij op de Bergselaan is op 15 april aangehouden. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de schietpartij.

Maandagavond 6 april belden buurtbewoners de politie nadat ze rond 21.15 uur een aantal schoten hadden gehoord. Toegesnelde agenten troffen op de Bergselaan een gewonde man aan. Hij bleek te zijn neergeschoten. Hij is in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis. Bij de schietpartij raakten een aantal kogels woningen in de omgeving.

Sinds de schietpartij is de politie met twintig mensen met het onderzoek bezig. Rechercheurs hebben met getuigen gesproken en beelden veilig gesteld. Ook is er technisch onderzoek op en rond de plaats delict gedaan. Uit het onderzoek is gebleken dat het 20-jarige slachtoffer mogelijk ook zelf een rol speelde bij de schietpartij.

Bronnen melden Crime-Nieuws dat de schietpartij het gevolg zou zijn van een compleet uit de hand gelopen verkeersruzie. Het regionale opsporingsprogramma Bureau Rijnmond zal op donderdag 16 april aandacht besteden aan deze zaak.