Slachtoffer schietpartij blijkt zichzelf per ongeluk te hebben neergeschoten

In Breda is een man afgelopen nacht gewond geraakt bij een schietpartij. Het slachtoffer blijkt zichzelf te hebben neergeschoten.

Bij de meldkamer kwam even voor middernacht melding binnen dat iemand in een woning aan de Ahornstraat een schotwond zou hebben. Agenten zijn met meerdere eenheden naar de betreffende locatie gereden en hebben een onderzoek ingesteld.

Het slachtoffer, een 45-jarige man uit Breda, was bij aankomst aanspreekbaar en werd even later per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Bij de woning troffen agenten een vuurwapen aan. Dit wapen is door de politie in beslag genomen voor verder onderzoek.

De recherche heeft een onderzoek ingesteld en hield rekening met meerdere mogelijke scenario’s. Omdat er veel onduidelijkheid was over de toedracht van het schietincident, heeft de politie een vrouw en een man, die eveneens in de woning aanwezig waren, aangehouden.

De twee hebben een verklaring afgelegd en worden niet meer als verdachten aangemerkt door de politie. Het slachtoffer blijkt zichzelf te hebben verwond met een vuurwapen.